Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.04.2014

Circulaţia trenurilor moldoveneşti spre Federaţia Rusă nu va fi sistată nici pentru o zi

Circulaţia trenurilor moldoveneşti spre Federaţia Rusă nu va fi sistată nici pentru o zi

Circulaţia trenurilor moldoveneşti prin Ucraina va fi asigurată neîntrerupt, în urma unei înţelegeri la care s-a ajuns în cadrul consultărilor din 17-18 aprilie a.c. între autorităţile feroviare din Ucraina şi Federaţia Rusă, la care au participat reprezentanţi ai Căilor Ferate din Moldova.
 
Conform Protocolului întrevederii, întreprinderea feroviară din Ucraina „Ucrzalizniţa” urmează să înştiinţeze ÎS”Calea Ferată a Moldovei”, până în 25 aprilie a.c., despre aprobarea graficului circulaţiei trenurilor, precum şi privind reluarea, începând cu data de 1 mai 2014, a vânzării biletelor la toate cursele care tranzitează Ucraina.
 
În urma unei înştiinţări anterioare ale autorităţilor ucrainene privind neaprobarea graficelor feroviare, vânzarea biletelor la cursele de tren din Chișinău în direcția Federaţiei Ruse se efectua până pe data de 27 mai, iar prin reluarea vânzărilor pentru dăţile ulterioare va fi evitată sistarea circulației feroviare spre Federația Rusă.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, prin Ucraina tranzitează două curse zilnice ale CFM pe destinaţia Chişinău-Moscova şi o cursă zilnică Chişinău-Sankt-Petersburg. De asemenea, o cursă de tren pe destinaţia Moscova-Chişinău este formată de Rossiskie Jeleznîie Doroghi (RJD).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus