Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.04.2014

Transnistria - una dintre cele mai complicate probleme moștenite după destrămarea URSS, afirmă Putin

Transnistria - una dintre cele mai complicate probleme moștenite după destrămarea URSS, afirmă Putin

Președintele rus Vladimir Putin a propus intensificarea dialogului pe marginea viitorului Transnistriei și a cerut Republicii Moldova și Ucrainei să ridice blocada împotriva Transnistriei, informează joi ITAR-TASS.

'Aceasta este una dintre cele mai complicate probleme moștenite după destrămarea URSS. Transnistria are o populație de peste jumătate de milion, iar oamenii au puternice atitudini proruse. Mulți sunt cetățeni ruși. Oamenii au propriile convingeri referitor la modul în care să-și construiască viitorul, soarta. Aceasta nu este altceva decât o manifestare a democrației, dacă le vom permite să facă după cum doresc', a spus Putin în timpul 'liniei directe' cu națiunea rusă, o sesiune tradițională televizată, de întrebări și răspunsuri cu compatrioții săi.

'Desigur, dialogul trebuie purtat și cu Moldova, și cu Ucraina, trebuie intensificate negocierile pe linia '5+2', trebuie ridicată blocada ale cărei urmări negative sunt resimțite de oamenii care locuiesc în Transnistria. (Blocadă) și din partea Moldovei, și din partea Ucrainei. Spre granița cu Transnistria, din partea Ucrainei au fost deja trimise formațiuni armate naționaliste. Desigur, unei asemenea situații trebuie să i se pună capăt cât mai urgent', a spus președintele rus. Agerpres

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus