Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.04.2014

„Moldova Business Week 2014”, cel mai important eveniment investițional al anului, focusat pe dezvoltarea regiunilor, va avea loc în luna iunie

„Moldova Business Week 2014”, cel mai important eveniment investițional al anului, focusat pe dezvoltarea regiunilor, va avea loc în luna iunie

O sesiune a Forumului Economic Vienez, Forumul exportatorilor și o serie de mese rotunde privind perspectivele regiunilor de dezvoltare în Republica Moldova se vor desfășura la Chișinău și în regiunile de dezvoltare sub genericul „Moldova Business Week 2014”. Cel mai important eveniment investițional al anului va avea loc în perioada 5-11 iunie, la acesta fiind așteptată participarea președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

La eveniment vor participa și ex vice-cancelarul Austriei, Dr. Erhard Bussek, Preşedintele Viena Economic Forum, însoțit de cca 50 de companii membre ale VEF, reprezentanți ai autorităților publice din Moldova, instituțiilor de dezvoltare, donatorilor, băncilor internaționale și locale, fondurilor investiționale, companiilor private. 

Pentru buna organizare a evenimentului, Guvernul a instituit astăzi un Comitet organizatoric, ce va fi condus de Ministerul Economiei. Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a declarat în ședința Guvernului că linia roșie a „Moldova Business Week” va fi promovarea potențialului de export și de atragere a investițiilor în regiunile țării. „Pentru că ne-am propus să avem un randament maxim al activităților de atragere a investițiilor am concentrat în timp de o săptămână mai multe acțiuni, iar suplimentar vom organiza pentru participanții la forum vizite la Zonele Economice Libere, Parcurile Industriale și alte platforme industriale de care dispunem”, a declarat ministrul Economiei.

În cadrul Forumului exportatorilor, vor fi discutate oportunitățile de export pe diverse piețe, barierele în afaceri și comerț exterior și condițiile legale de efectuare a operațiunilor de export. Totodată, va avea loc un webinar cu tema ,,Sistemul Generalizat de Preferințe al SUA – oportunități pentru produsele moldovenești”.

În cea de a doua zi a evenimentului, va fi prezentat conceptul participării Republicii Moldova la World EXPO Milano 2015 și va fi dezvelită macheta pavilionului național la expoziția mondială.

În cadrul Forumului Economic Vienez, vor fi discutate prioritățile pentru investiții publice în regiunile de dezvoltare și impactul modernizării infrastructurii asupra creșterii competitivității, însoțite de o expoziție a potențialului investițional al regiunilor, care cuprinde Parcurile industriale, Zonele Economice Libere și alte stimulente oferite investitorilor.  Instrumentele de atragere a investitorilor străini și platformele industriale disponibile pentru investiții vor fi prezentate în cadrul a trei mese rotunde în teritoriu.

Vienna Economic Forum a fost înființat în anul 2004, cu scopul de a promova cooperarea economică între țările și teritoriile situate între Marea Adriatică și Marea Neagră, în special Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Fosta republică Yiugoslavă Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Slovenia, Turcia, Ucraina și Kosovo. Reuniunile anuale ale VEF se desfășoară în noiembrie, la Viena, însă pe parcursul anului Forumul organizează evenimente în  țările membre.


Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, reuniuni ale VEF la Chișinău au mai avut loc în anul 2010.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus