Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.04.2014

Legislativul de la Tiraspol cere oficial Moscovei să recunoască independența Transnistriei

Sovietul Suprem de la Tiraspol (legislativul) a cerut oficial miercuri autorităților de la Moscova, inclusiv președintelui Vladimir Putin, să recunoască independența Transnistriei.

Solicitarea va fi de asemenea transmisă Dumei de Stat ruse (camera inferioară a parlamentului rus), Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), Misiunii OSCE și ONU, potrivit agenției oficiale de știri de la Tiraspol Novosti PMR.

În document, deputații de la Tiraspol fac referire la prevederile Cartei ONU cu privire la dreptul popoarelor la autodeterminare și la rezultatele unui referendum desfășurat în Transnistria în 2006 (considerat ilegal de comunitatea internațională n.red), la care peste 97% dintre participanți s-au pronunțat pentru independența Transnistriei, cu anexarea ei ulterioară la Federația Rusă.

Președintele nerecunoscut al Sovietului Suprem, Mihai Burla, a spus că declarații similare au fost adoptate și transmise anterior din partea autorităților locale și a societății civile, scrie Agerpres.

Solicitarea respectivă a fost susținută și de liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, potrivit Novosti PMR.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus