Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.04.2014

Implementarea reglementărilor cu privire la preţurile de transfer în discuţie cu părţile interesate

Implementarea reglementărilor cu privire la preţurile de transfer în discuţie cu părţile interesate

Ministerul Finanțelor a organizat o masă rotundă în contextul introducerii în legislaţia fiscală a Republicii Moldova a reglementărilor cu privire la preţ​urile de transfer la care au fost prezenți reprezentanții Ministerului Economiei și ai mediului de afaceri.

Prin implementarea reglementărilor cu privire la prețurile de transfer se urmăreşte respectarea  principiului valorii de piață la efectuarea tranzacțiilor de mărfuri și servicii de către persoanele interdependente, în scopul calculării impozitului pe venit, care va avea ca efect majorarea veniturilor la buget precum și anumite beneficii sociale.

Prezent la eveniment, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a menționat că acest concept de politică fiscală, prezent în majoritatea țărilor UE și din regiune, este unul foarte complex, însă este imperios de implementat.

De asemenea, în cadrul ședinței Anastasia Certan, Șef al Direcției Generale Politică și Legislație Fiscală și Vamală, a expus succint premisele, scopul și rezultatele scontate urmare implementării prețurilor de transfer.

Reprezentanţii mediului de afaceri, prezenţi la şedinţă, au venit cu anumite întrebări, propuneri și sugestii referitor la subiectul în cauză, în special în partea ce ține de perioada de introducere a reglementărilor cu privire la prețurile de transfer.

Potrivit Ministerului Finanțelor, s-a decis ca în termen cel mai scurt posibil, părțile interesate să vină cu propuneri concrete la setul de materiale propus spre implementare, precum și continuarea discuțiilor în același sau alt format.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus