Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-16/guvernul-a-reglementat-salariile-efilor-intreprinderilor-de-stat-34480.html
Data: Apr 16, 2014 (17:57)

Guvernul a reglementat salariile șefilor întreprinderilor de stat

Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre prin care salariile conducătorilor întreprinderilor de stat, ai întreprinderilor cu capital majoritar de stat și ai întreprinderilor monopoliste, indicate de Guvern, vor putea varia de la mărimea întreită la mărimea încincită a salariului mediu lunar în companie, în funcție de rezultatele economice înregistrate.
 
Pentru  aprecierea rezultatelor activității întreprinderii se propun ca indicatori principali: volumul vânzărilor, venitul din vânzări și profitul net, precum și alți indicatori specifici întreprinderii concrete.
 
Salariile vor fi stabilite de Consiliile de administrare  a instituțiilor sau a societății pe acțiuni, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
De asemenea, documentul se referă și la șefii întreprinderilor de stat care au funcții de reglementare a pieței serviciilor, tarifelor și taxelor, eliberare a licențelor, certificatelor și permiselor. În cazul lor, retribuțiile vor rămâne constante de la an la an și nu vor depăși valoarea a trei salarii medii pe întreprindere.
 
Cât despre premii, acestea nu pot depăși în sumă mărimea a șase salarii de funcție lunare pe an, în funcție de rezultatele economice-financiare anuale pozitive.
 
Printre instituțiile avizate se enumeră Cadastru, Camera Înregistrării de Stat, Autoritatea Aeronautică Civilă etc.