Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.04.2014

Economist: Profitul firmei lui Filat rămâne constant

Economist: Profitul firmei lui Filat rămâne constant

Raportul financiar pentru anul trecut al companiei IPTEH, controlată de fostul premier moldovean Vlad Filat, nu a suferit mari schimbări faţă de anul 2012. Doar profitul a scăzut  uşor, cu numai 166 mii de lei până la 5,62 milioane de lei.

Curios este faptul că vânzările IPTEH au rămas la acelaşi nivel ca anul trecut, cifrându-se la aproape 23,4 milioane de lei, de altfel ca şi costul vânzărilor, de 11,3 mil. de lei.

Scăderea modică a profitului se datorează veniturilor în scădere obţinute din activităţile financiare ale IPTEH.  Pierderi compania fostului premier continuă să înregistreze din activitatea investiţională, dar acestea sunt foarte discrete, de numai trei mii de lei.
Cel mai mare acţionar al IPTEH este societatea Kapital Invest Company din Iaşi, în care fostul premier deţine pachetul majoritar.  Compania ieşeană deţine în IPTEH o participaţie de 49,63% din acţiuni, Acţionari semnificativi ai IPTEH mai sunt Worldway Limited cu un pachet de 35,29% din acţiuni şi persoana fizică Ion Rusu cu o participaţie de 11,72% din acţiuni.

Cu o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi, IPTEH este unul din cele mai mari  centre de  bussines din capitală, scrie Economist.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus