Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.04.2014

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 22-30 aprilie

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 22-30 aprilie

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Max Alier se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 22-30 aprilie 2014, pentru discuții în contextul consultărilor periodice în baza Articolului IV al Statutului FMI, precum și în contextul monitorizării post-program (PPM). 

Consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele-membre, în urma aderării lor la FMI.

Statele membre, care au un nivel substanţial al datoriei faţă de FMI, sunt supuse monitorizării post-program după expirarea programelor susţinute de FMI. Monitorizarea aprofundată are ca scop confirmarea viabilităţii cadrului economic al ţării şi alertarea timpurie cu privire la politicile ce ar putea periclita viabilitatea statului pe plan extern. În caz de necesitate, experţii FMI consultă autorităţile privind acţiunile de politici menite să corecteze dezechilibrele macroeconomice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus