Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-15/comisia-europeana-shi-organizatzia-pentru-cooperare-economica-shi-dezvoltare-au-lansat-apelul-pentru-34454.html
Data: Apr 15, 2014 (18:54)

Comisia Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare au lansat Apelul pentru studii de caz în procesul de instruire antreprenorială

Ministerul Economiei informează că, Direcția Educație a Comisiei Europene şi Centrul OECD pentru Dezvoltare Economică Locală invită cadrele didactice și școlile pentru a prezenta studii de caz cu privire la strategiile, practicile si realizările în promovarea antreprenoriatului în educaţie şi instruirea vocaţională.
 
 Apelul se concentrează pe trei domenii : modul în care spiritul antreprenorial este abordat în procesul de predare și învățare; modul în care mediul școlar susţine instruirea antreprenorială; rolul parteneriatului „instituţiile de învăţămînt şi comunitatea de afaceri”.
 
Sunt invitate să participe atît cadrele didactice individuale, cît şi instituţiile de învăţămînt. Participarea presupune un rezumat de 1-2 pagini prin e-mail cu identificarea practicilor în domeniul antreprenoriatului.
 
Termenul limită pentru depunere a dosarelor şi prezentarea studiului de caz este 30 aprilie 2014. Studiile de caz vor fi acceptate în următoarele limbi: engleză, franceză, germană, italiană.
 
OECD va selecta pînă la 20 de studii de caz. Participanţii vor primi o taxă de 500 de euro pentru a scrie un studiu de caz (15 pagini) și vor beneficia de posibilitatea de a-l prezenta la un eveniment organizat de OECD.
 
Mai multe informaţii găsiţi la: www.etf.europa.eu  sau prin e-mail:Joseph.Tixier@oecd.org,Andrea-Rosalinde.Hofer@oecd.org, Daisy.MARKES@ext.ec.europa.eu