Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-14/preshedintele-comisiei-europene-jos-manuel-barroso-in-dialog-cu-investitorii-din-moldova-34414.html
Data: Apr 14, 2014 (06:59)

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso in dialog cu investitorii din Moldova

O Conferința privind investițiile In Republica Moldova va avea loc la 12 iunie. Tot in aceasta perioada Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso va efectua  o vizita  în Republica Moldova  si va participa la aceasta conferinta . Uniunea Europeană și-a confirmat obiectivul de a consolida în continuare asocierea politică și integrarea economică in Moldova și intentioneaza sa semneze acordul de asociere incluzând zona de liber schimb (AA / DCFTA)   nu mai târziu de iunie 2014.
 
Conferința se va axa pe activitățile de întreprinzător și de investiții în Republica Moldova deoarece experiența  altor țări europene demonstrează beneficiile economice impunatoare si de termen lung pe care acordul le va aduce.
 
Principalul aport  al conferintei pentru investitorii din Republica Moldova il vor aduce discuțiile privind termenii practici ai AA / DCFTA pentru afacerile lor. Conferința va furniza, de asemenea, oportunități pentru întreprinderi pentru a se prezenta și pentru a-si promova produsele și serviciile lor. Instituțiile financiare internaționale și organizațiile de sprijin pentru întreprinderi vor oferi, de asemenea, participanților  informații despre activitățile lor în Republica Moldova.
 
Conferinț isi propune un format interactiv. Programul detaliat al conferintei va fi publicat  în luna mai.

Tinand cont , ca de  AA / ZLSAC vor beneficia investitorii din toate țările care fac afaceri în Republica Moldova, incurajam participarea la conferințe a reprezentantilor bussinesului din întreaga comunitate internațională. Participarea la conferințe va fi doar in baza de invitație, scrie infoeuropa.md.
 
Dacă sunteți interesat sa  participati  la oricare dintre conferinte, vă rugăm să trimiteți datele dumneavoastră de contact la Diviziunea PEV Serviciul European de Acțiune Externă nu mai târziu de 30 mai specificând la care dintre ele doriti să participati. Adresa de e-mail pentru a face acest lucru și pentru alte informații despre conferințe este: ENP@eeas.europa.eu