Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.04.2014

Procurorii au expediat în instanţă cauza penală privind tentativa de corupere a deputaţilor

Procuratura Anticorupţie anunţă despre terminarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale vizînd tentativa de corupere a deputaţilor în Parlamentul Republicii Moldova.

Pe banca acuzaţilor vor compărea două persoane, care pe 7 martie, au fost reţinute de procurorii şi ofiţerii anticorupție, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat, pentru a-l determina să părăsească coaliția de guvernare.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii anticorupţie şi ofiterii CNA au găsit o jumătate de milion de euro în una din băncile comerciale din capitală, într-un safeu închiriat de unul dintre învinuiţi. Din probele acumulate în cadrul urmăririi penale, rezultă că și suma de 500 mii euro era predestinată pentru pregătirea coruperii altor doi deputaţi din Parlament. Procurorii vor solicita instanței de judecată confiscarea banilor folosiți la comiterea infracțiunii.

Ambii învinuiţi se află în stare de arest. Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sect.Buiucani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus