Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-11/pre-edin-ii-camerelor-deputa-ilor-din-parlamentele-rom-niei-i-cehiei-valeriu-tefan-zgonea-i-jan-ham--34403.html
Data: Apr 11, 2014 (19:04)

Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamáček în vizită oficială în Republica Moldova

Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamáček vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova, în perioada 14-15 aprilie 2014.

Președintele Parlamentului Igor Corman va avea o întrevedere cu Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Ștefan Zgonea și cu Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Jan Hamáček. Discuțiile vor fi urmate de un briefing comun de presă, susținut la Reședința de Stat.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, oficialii europeni vor avea întrevederi cu Prim-ministrul Iurie Leancă și cu președinții partidelor din Coaliția Pro-Europeană, Vlad Filat, Marian Lupu și Ion Hadârcă.

Valeriu Ștefan Zgonea va mai avea o întrevedere cu deputații din Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României și cu deputații din Comisia politică externă și integrare europeană.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe mai are planificată o întrevedere cu Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

Valeriu Ștefan Zgonea va fi însoțit de o delegație parlamentară din care fac parte deputații Ioan Oltean, Vicepreședintele Camerei Deputaților, Ionel Palăr, Eugen Tomac. Jan Hamáček vine în Republica Moldova însoțit de către Vicepreședintele Camerei Deputaților din Parlamentul Cehiei, Vojtěch Filip și deputații Milan Brázdil, Marek Źeníšek, Marek Benda, Josef Uhlík, Jaroslav Holík.

Vizita Președinților Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Jan Hamacek și Valeriu Ștefan Zgonea are drept scop consolidarea relațiilor interparlamentare în contextul implementării agendei europene a Republicii Moldova.