Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.04.2014

Întreprinderea feroviară din Ucraina „Ucrzalizniţa” a solicitat "ÎS Calea Ferată a Moldovei” să stopeze din 27 mai a.c. vânzarea biletelor pentru toate cursele de pasageri care tranzitează Ucraina

Întreprinderea feroviară din Ucraina „Ucrzalizniţa” a solicitat

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a convocat o şedinţă de lucru cu responsabilii din domeniul transporturilor pentru a discuta despre preconizatele evoluții din domeniul feroviar. Vasile Botnari şi-a motivat preocuparea prin faptul că întreprinderea feroviară din Ucraina „Ucrzalizniţa” a solicitat "ÎS Calea Ferată a Moldovei” să stopeze din 27 mai a.c. vânzarea biletelor pentru toate cursele de pasageri care tranzitează Ucraina, în legătură cu discordanţele existente privind aprobarea graficului circulaţiei trenurilor pe teritoriul Crimeii.
 
Directorul interimar al CFM, Sergiu Tomşa, a subliniat că anunțul autorităților feroviare din Ucraina se încadrează în procedura standard pentru cazurile când nu se reușește aprobarea graficului de sezon a circulației trenurilor, luând în considerare că vânzarea biletelor se deschide cu 45 de zile în prealabil efectuării cursei, iar situația s-ar putea schimba în următoarele zile.
 
Totodată, potrivit lui Sergiu Tomşa, anunțul „Ucrzalizniţa" nu vizează circulaţia trenurilor marfare, iar garniturile sunt formate în regim normal, anunță un comunicat al MTID.
 
La moment, prin Ucraina tranzitează trei curse zilnice ale CFM pe destinaţia Chişinău-Moscova, o cursă formată RJD pe destinaţia Moscova-Chişinău şi o cursă zilnică Chişinău-Sankt-Petersburg.
 
Vasile Botnari a cerut responsabililor pentru sectorul feroviar să interacţioneze în permanenţă cu „Ucrzalizniţa” şi Calea Ferată a Rusiei (RJD) pentru a identifica soluţii ce ar permite menţinerea neîntreruptă a circulaţiei trenurilor. „Astăzi şi mâine vor fi deschise vânzările pentru 25 şi 26 mai. Sperăm că în următoarele zile autorităţile vor ajunge la o înţelegere amiabilă privind graficul circulaţiei trenurilor. În caz contrar, vom redirecţiona traficul de pasageri spre alte tipuri de transport”, a declarat ministrul Transporturilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus