Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-10/valentina-buliga-in-vizita-de-lucru-in-rom-nia-34372.html
Data: Apr 10, 2014 (09:47)

Valentina Buliga, în vizită de lucru în România

Ministrul muncii, protecției sociale și familiei Valentina Buliga se află la 10 aprilie 2014, într-o vizită de lucru de o zi la București, România.

Vizita se înscrie în cadrul îndeplinirii protocolului de cooperare între Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova şi  Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale al României , îcheat în luna martie 2012, la Iași, România.

La București  Valentina Buliga se va întîlni cu omologul său Rovana Plumb, cu care va discuta despre evoluțiile în domeniile de cooperare. Agenda vizitei mai cuprinde discuţii la nivel de experți  în cadrul unor grupuri de lucru .

Părțile vor discuta în special despre acțiunile îndreptate spre  consolidarea relaţiilor de cooperare moldo-române, actualizate în contextul aspiraţiei de integrare europeană a Republicii Moldova.

Miniștrii celor două țări vor aborda  aspecte prevăzute în Parteneriatul de Mobilitate între Republica Moldova şi UE şi armonizarea legislaţiei la directivele UE incluse în proiectul Acordului de Asociere şi Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător .

”Ministerul Muncii din România poate oferi expertiză Republici Moldova în vederea armonizării legislației naționale cu cea europeană în domeniu”, a afirmat doamna Valentina Buliga la plecare.  ”În baza Acordurilor de cooperare, România și Republica Moldova vor continua să dezvolte proiecte concrete de colaborare în ceea ce privește legislația privind sistemul de pensii, măsuri active pentru ocupare și pentru stimularea șomerilor în vederea reinserției lor pe piața muncii, oferirea unor servicii de calitate persoanelor cu dizabilități”, a mai specificat ministru moldovean al muncii, protecției sociale și familiei.

Potrivit MMPSF, delegația moldovenească va vizita și un complex de servicii, care cuprinde un serviciu pentru copilul cu autism, un centru de primire în regim de urgenţă, un centru medico-social şi o instituţie rezidenţiala clasică . Se va încheia programul deplasării cu o vizită la Patriarhia Română .