Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2014

Radojko Bogojević: OSCE este gata să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 cât mai curând posibil

Radojko Bogojević: OSCE este gata să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 cât mai curând posibil

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojević, a declarat ieri că OSCE este gata să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 de îndată ce părțile sunt de acord.

La începutul acestei săptămâni, s-a decis amânarea rundei de negocieri în formatul 5+2 privind reglementare transnistreană planificată să se desfășoare pe 10-11 aprilie la Viena.

”Noi mergem înainte în privința procesului. Noi deja suntem în căutarea unei noi perioade pentru runda următoare”, a spus astăzi Bogojević. ”Mă bucur să văd că părțile și-au exprimat dorința de a se întâlni frecvent și de a continua să lucreze cu privire la problemele care sunt drept un obstacol pentru viața de zi cu zi a oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, a mai spus el.

Bogojević a fost numit de către Președintele în exercițiu elvețian al OSCE drept Reprezentantul său Special pentru procesul de reglementare transnistreană și va deține această poziție pe parcursul președinției consecutive a Elveției și Serbiei în anii 2014-2015.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus