Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2014

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 8 aprilie a.c., o întrevedere cu ministrul de Externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard.

Șeful statului a salutat prezența la Chișinău a înaltului demnitar danez și a mulțumit pentru sprijinul acordat de Guvernul de la Copenhaga în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. „Datorită susținerii exprimate de Danemarca, începând cu 28 aprilie a.c. cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Europa”, a precizat șeful statului.

Ministrul de Externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard, a declarat că vizita sa la Chișinău reprezintă un gest de solidaritate cu Republica Moldova în actualul context regional tensionat.

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu starea de insecuritate instalată în această zonă a Europei, în urma ultimelor evoluții din Crimeea. ”Prezența trupelor Armatei a 14-a a Federației Ruse în regiunea transnistreană, contrar angajamentelor asumate de Rusia la Summit-ul OSCE de la Istanbul în 1999, împiedică procesul de soluționare a diferendului transnistrean”, a opinat Nicolae Timofti.

Șeful diplomației daneze a remarcat succesele autorităților Republicii Moldova în procesul de modernizare a țării, fapt care va permite semnarea cât de curând a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. „Apropierea de UE poate fi realizată doar prin amplificarea reformelor economice, edificarea unui stat de drept și consolidarea instituțiilor democratice”, a spus Martin Lidegaard.


Martin Lidegaard a declarat că țara sa va lansa, prin intermediul Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) un program de asistenţă de aproximativ 4,6 milioane de dolari în scopul promovării creşterii economice, prin oferirea de credite şi granturi antreprenorilor tineri din zonele rurale ale Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus