Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-08/oamenii-de-afaceri-din-moldova-negociaza-la-hanovra-relatzii-de-colaborare-cu-parteneri-din-alte-sta-34323.html
Data: Apr 8, 2014 (12:03)

Oamenii de afaceri din Moldova negociază la Hanovra relaţii de colaborare cu parteneri din alte state

La Expoziția internațională industrială "Hannover Messe", care se desfășoară în perioada 7-11 aprilie 2014, în or. Hanovra, Germania, întreprinzători din Moldova își găsesc parteneri de afaceri. Cei 10 agenți economici de la standul colectiv al țării noastre, specializați în sectoare din industria grea, participă la negocieri de business și își prezintă produsele/serviciile diferitor companii de peste hotare, interesate de a iniția noi relații de colaborare.

Participarea la "Hannover Messe" este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în cadrul unui proiect implementat cu suportul Programului UE-PNUD "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii".
Victor Drăguțan, manager de proiect, a accentuat că "Hannover Messe" este cea mai mare expoziție de echipament industrial în lume, iar companiile noastre, inclusiv cele din regiunea transnistreană, sun prezente pentru prima dată la un asemenea eveniment de amploare.

Potrivit conducătorului delegației oamenilor de afaceri din Moldova, Gheorghe Cucu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie, standul țării noastre este amplasat în pavilionul "Global Business Market", unde sunt prezentate, la nivel național, profilurile industriale ale mai multor state – Italia, România, Federația Rusă, Emiratele Arabe Unite, Republica Populara Chineza, Belarus etc.

Potrivit CCI, la standul Moldovei și-au expus realizările 5 companii din partea stângă și 5 companii din partea dreaptă a Nistrului, printre care se numără și SA "Raut". Reprezentanții acesteia au avut întrevederi de business cu compania "Grunau GmbH & Co", discutând despre produsele fabricate și posibilitatea producerii manuale a unor piese pentru firma germană.
Totodată, întreprinderea "Eliri" a purtat negocieri cu businessmeni din China referitor la producerea nanomaterialelor, microfibrelor, microsensorilor industriali și utilizarea lor în industrie.

Pe data de 8 aprilie, Gheorghe Cucu a avut o întrevedere cu factori de decizie de la CCI Hanovra, iar pe 9 aprilie va fi organizată Bursa moldo-germană de contacte.

Pe parcursul desfășurării expoziției, întreprinzătorii autohtoni vor lua parte la diverse platforme investiționale, în cadrul cărora vor putea stabili noi contacte de afaceri, vor examina potențialul altor regiuni și vor face schimb de experiență, ceea ce va contribui la preluarea și implementarea noilor tehnologii în activitatea companiilor.

Programul "Susținerea masurilor de promovare a încrederii" este implementat de PNUD Moldova, în perioada anilor 2012- 2015, cu un buget total de 10,600,000 Euro, acordați de Uniunea Europeana (9,500,000 EUR) și PNUD (1,100,000 Euro).
Programul contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităților locale, societății civile, comunității de afaceri și altor părți interesate în activitățile de dezvoltare economică și socială a comunităților locale.