Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2014

Nicolae Timofti l-a primit pe ministrul de Externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos

 Nicolae Timofti l-a primit pe ministrul de Externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 8 aprilie a.c., la Reședința prezidențială, pe ministrul de Externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos.

Șeful statului a salutat vizita oficialului grec la Chișinău în contextul exercitării președinției Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2014, de către Grecia. Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că, în pofida unor presiuni externe ce au drept scop deturnarea parcursul european al țării, Republica Moldova va semna în 2014 Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Președintele țării a exprimat gratitudine pentru sprijinul Greciei în devansarea procedurii de semnare a Acordului de Asociere cu UE, care se preconizează a fi semnat în luna iunie a.c.

Ministrul de Externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos, a declarat că dorește să transmită un mesaj ferm de susținere din partea autorităților de la Atena a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. „Suntem bucuroși că în perioada mandatului Greciei de președinție a Uniunii Europene a fost abolit regimul de vize pentru cetățenii moldoveni care doresc să călătorească în Europa”, a spus șeful diplomației elene.

Evangelos Venizelos a subliniat importanța reformării sistemului judiciar și creării unui climat investițional atractiv pentru oamenii de afaceri străini. „Aceste reforme ar contribui și la dezvoltarea relațiilor comerciale dintre țările noastre, businessmenii greci fiind dispuși să investească în economia Republicii Moldova”, a declarat ministrul de Externe al Republicii Elene.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti și Evangelos Venizelos au discutat și alte aspecte ale colaborării bilaterale, precum și situația regională, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus