Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.04.2014

Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor daneze în economia națională

Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor daneze în economia națională

Prim-ministrul Iurie Leancă a făcut declarația în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Martin Lidegaard, care se află într-o vizită de două zile la Chișinău.

Oficialii au vorbit despre posibilitățile de intensificare a comerțului bilateral și sprijinul pe care Danemarca îl poate oferi țării noastre în realizarea Acordului privind liberalizarea comerțului cu Uniunea Europeană.

Părțile au mai discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova și efortul nostru în vederea conexiunii rețelelor energetice la cele europene, proces care se va solda cu schimbări cruciale pentru Moldova, potrivit șefului diplomației daneze.

Martin Lidegaard a reiterat că Danemarca sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova.

Ministrul danez a venit la Chișinău la invitația Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Martin Lidegaard va participa, la Chişinău, la conferinţa „Dezvoltarea Durabilă Verde în Republica Moldova", organizată de Guvern, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Executivul Danemarcei.

Oficialul danez i-a povestit Prim-ministrului că a vizitat Republica Moldova în 2008, în calitate de turist, menționând că de atunci lucrurile s-au schimbat spre bine în țara noastră, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus