Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.04.2014

Întreprinderi din Republica Moldova participă cu stand colectiv la expoziţia industrială – ”Hannover Messe”

Întreprinderi din Republica Moldova, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, participă cu stand colectiv la cea mai mare expoziţie industrială – ”Hannover Messe”, care se desfășoară în perioada 7-11 aprilie 2014, în or. Hanovra, Germania. Participarea la expoziție este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în cadrul Programului UE-PNUD ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, cu scopul de a contribui la promovarea companiilor autohtone pe piața UE, a facilita schimbul de experiență, transferul de know-how și inițierea noilor contacte de colaborare.

Potrivit directorului Direcţiei Expoziţii şi Târguri a CCI, Marina Petrova, la standul colectiv al companiilor din Moldova și-au expus produsele și ofertele de colaborare 10 întreprinderi  – 5 din dreapta și 5 din regiunea stângă a Nistrului, specializate în domeniul industrial.

”Pe lângă lucrul nemijlocit la stand, businessmenii autohtoni vor avea întrevederi bilaterale de afaceri și vor participa la Bursa moldo-germană de contacte. În context, prin intermediul Comitetului de Est al Economiei Germaniei, Camerei de Comerț din Hanovra și Centrului Expozițional ”Hannover” la Bursa moldo-germană de contacte au fost invitați agenți economici interesați de inițierea relațiilor de colaborare cu întreprinderi din Moldova.

Am selectat expoziția respectivă, deoarece este specializată și prezintă într-o formă completă și integrată toate elementele din lanțul de valori industriale. Tehnologiile moderne au un rol esențial pentru sporirea competitivităţii unui stat”, a precizat sursa citată.

La ultima ediţie a ”Hannover Messe” au luat parte 6550 de expozanţi din 62 de ţări. Fiecare al patrulea vizitator a fost din străinătate, în special din Uniunea Europeană, Europa de Sud - Est și Asia Centrală.

Participarea companiilor din Republica Moldova cu stand colectiv la Expoziția internațională ”Hannover Messe” este realizată cu susţinerea Proiectului ”Consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, prin intermediul participării la expoziţii şi târguri specializate”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus