Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.04.2014

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de primăvară a APCE

 Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de primăvară a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici, participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se desfășoară la Strasbourg, în perioada 7-11 aprilie 2014.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, din componența delegației fac parte deputații Ana Guțu, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Stella Jantuan, Valeriu Ghilețchi și Grigore Petrenco.

În prima zi a sesiunii va fi discutată, în procedură de urgență, situația din Ucraina și amenințările asupra funcționării instituțiilor democratice în această țară. Totodată, va fi supusă dezbaterilor moțiunea privind reconsiderarea prerogativelor de care dispune delegația Federației Ruse în cadrul APCE.

Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri la subiecte referitoare la drepturile minorităților naționale în Europa, traficul de ființe umane și sclavia modernă, securitatea spațiului cibernetic, implementarea Convenției Europene a Naționalităților, protecția minorilor împotriva influenței sectelor, dreptul la muncă a refugiaților etc.

Potrivit agendei, Ministrul de Externe al Austriei Sebastian Kurz va prezenta raportul Comitetului de Miniștri ai APCE, iar Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muižnieks – raportul pentru anul 2013 în domeniul drepturilor omului.

Totodată, delegația Parlamentului Republicii Moldova va avea întrevederi cu Președinta APCE, Anne Brasseur și cu co-raportorii APCE pentru Republica Moldova, Lise Christoffersen și Piotr Wach.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus