Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.04.2014

Ministrul finlandez de Externe, Erkki Tuomioja: Finlanda susţine acordarea unei perspective europene pentru R. Moldova

Ministrul finlandez de Externe, Erkki Tuomioja: Finlanda susţine acordarea unei perspective europene pentru R. Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 3 aprilie 2014, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, care efectuează o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre relaţiile bilaterale moldo-finlandeze, fiind menţionată necesitatea dinamizării cooperării comercial-economice și atragerea investițiilor finlandeze în economia națională. În context, ministrul Natalia Gherman a anunţat organizarea, în timpul apropiat, a unui forum economic moldo-finlandez, precum şi a unei misiuni a oamenilor de afaceri din R. Moldova în Finlanda. O atenţie deosebită a fost acordată cooperării în sfera energetică, R. Moldova fiind interesată de preluarea experienţei Finlandei în domeniul eficienţei energetice şi utilizării resurselor regenerabile.

Totodată, şefa diplomaţiei de la Chişinău a mulţumit omologului său pentru sprijinul acordat de către Guvernul finlandez R. Moldova privind implementarea reformelor democratice, în contextul procesului de integrare europeană.

Potrivit MAEIE, ministrul Erkki Tuomioja a asigurat autorităţile R. Moldova de susţinerea Finlandei privind acordarea unei perspective europene pentru ţara noastră, menţionând că, implementarea Acordului de Asociere RM-UE, care include Zona de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA), va contribui la sporirea schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus