Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-04-03/legislativul-a-respins-motziunea-de-cenzura-asupra-activitatzii-guvernului-34256.html
Data: Apr 3, 2014 (10:05)

Legislativul a respins moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului

Legislativul a respins astăzi moţiunea de cenzură înaintată de Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) asupra activităţii Guvernului condus de Premierul Iurie Leancă.

Moţiunea a fost susţinută de 40 de deputaţi. Pentru demiterea Guvernului, este necesar ca moţiunea să fie votată de cel puţin 51 de deputaţi.

Moţiunea de cenzură a fost depusă de PCRM la sfîrşitul săptămînii trecute, aceasta fiind a patra la număr înaintată Guvernului condus de Iurie leancă. De această dată, deputaţii comunişti şi-au argumentat decizia prin faptul că Republica Moldova s-ar fi aliniat sancţiunilor impuse de UE unor persoane din Ucraina şi Federaţia Rusă.

La şedinţa Parlamentului Premierul Iurie Leancă a explicat că Republica Moldova a susţinut Declaraţia Uniunii Europene în ce priveşte doar măsurile restrictive impuse fostei conduceri a Ucrainei. Aceste măsuri nu au nimic comun cu Federaţia Rusă şi cu cetăţenii ei, potrivit Prim-ministrului, informează Moldpres.