Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.04.2014

Igor Corman a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja

Igor Corman a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, aflat în vizită oficială în Republica Moldova.

Igor Corman și Erkki Tuomioja au discutat o serie de subiecte ce țin de relațiile de cooperare moldo-finlandeze, agenda europeană a Republicii Moldova, situația din țară și din regiune, inclusiv evoluțiile din Ucraina și impactul asupra țării noastre.

Interlocutorii au menționat bunele relații de colaborare dintre cele două țări și s-au referit la necesitatea consolidării acestora, inclusiv la nivel interparlamentar. În context, Șeful Legislativului și-a exprimat convingerea că participarea Prim-vicespeakerului finlandez, Pekka Ravi la Summit-ul Preşedinţilor Parlamentelor Statelor Nordice şi Baltice, care va fi organizat în premieră la Chișinău, în perioada 13-14 mai curent, va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Președintele Parlamentului a afirmat că țara noastră mizează în continuare pe sprijinul partenerilor europeni în promovarea agendei europene și a subliniat că scopul autorităților este asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în anul 2014.

Igor Corman s-a referit, de asemenea, la relațiile de colaborare cu statele membre ale CSI și a menționat importanța unui dialog constructiv ca element indispensabil în continuarea cooperării cu partenerii tradiționali din Est.

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja a menționat că ușa Uniunii Europene trebuie să fie deschisă și a anunțat că Finlanda va continua să sprijine aspirațiile europene ale Republicii Moldova, inclusiv acordarea unei perspective europene clare ţării noastre, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus