Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.04.2014

Comisia Europeană a decis să lanseze măsuri sporite de asistenţă pentru Moldova

Comisia Europeană a decis să lanseze măsuri sporite de asistenţă pentru Moldova

Comisia Europeană şi Instituţiile Financiare Internaţionale (IFIs) au decis să lanseze măsuri de asistenţă sporită pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, măsurile sînt adoptate în contextul creşterii presiunilor din exterior asupra acestor ţări.

Proiectele prioritare de investiţii pentru aceste trei ţări se vor baza pe mai multe fonduri, subvenţii şi împrumuturi, de la diverşi parteneri internaţionali.

„Uniunea Europeană şi partenerii internaţionali îşi vor intensifica sprijinul pentru a reforma economiile acestor ţări şi a crea condiţiile necesare pentru creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă într-o piaţă internaţională competitivă”, se mai precizează în comunicat.

Decizia de a lansa măsuri de asistenţă sporită pentru aceste trei ţări a fost luată în prezenţa Comisarului European pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule.

Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pînă în luna iunie curent, informează Moldpres.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus