Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2014

Republica Moldova și Canada își vor întări relațiile bilaterale

Republica Moldova și Canada își vor întări relațiile bilaterale

Intensificarea relațiilor bilaterale moldo-canadiene, deschiderea unei reprezentanțe diplomatice a Ottawei la Chișinău și atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova au fost principalele teme de discuții abordate de Prim-ministrul Iurie Leancă și ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi la Guvern.

„Deschiderea unei ambasade a Canadei la Chișinău ar face mai ușoară viața moldovenilor care au emigrat în Canada, dar și a rudelor rămase în Republica Moldova. De asemenea, acesta va fi un factor important în atragerea investițiilor canadiene în economia Republicii Moldova", a spus Iurie Leancă.

Prim-ministrul a discutat despre reformele aplicate în domeniul justiției, eforturile Guvernului de a diversifica sursele de energie electrică și agenda europeană. Premierul a menționat creșterea economică - de aproape nouă la sută - înregistrată  pe parcursul anului 2013, măsurile luate în vederea atragerii investițiilor și creșterii exporturilor produselor moldovenești.

La rândul său, John Baird a remarcat progresele înregistrate de țara noastră pe parcursul ultimelor patru ani și a menționat că Ottawa sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministrul canadian a declarat că țara sa va sprijini Republica Moldova, inclusiv prin direcționarea investițiilor în econimia țării noastre.

John Baird este primul ministru al Afacerilor Externe al Canadei care a efectuat o vizită la Chișinău, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus