Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2014

Igor Corman a discutat cu un grup de deputați germani despre o nouă deschidere din partea Germaniei în relațiile cu Republica Moldova

Președintele Parlamentului Igor Corman s-a întâlnit cu deputații din Bundestagul german, Manuel Sarrazin și Marieluise Beck, cu care a discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, intensificarea relațiilor moldo-germane, inclusiv la nivel parlamentar, sprijinul Germaniei în reformele de modernizare a țării noastre.

Președintele Parlamentului a remarcat progresele înregistrate de Republica Moldova în apropierea de UE, referindu-se la parafarea Acordului de Asociere și liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni începând cu luna aprilie curent. Igor Corman a menționat că Republica Moldova este pregătită pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE, inclusiv a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător și ratificarea acestor documente în actualul mandat al Parlamentului.

Oficialii au mai discutat despre evoluțiile din regiune și cooperarea cu partenerii tradiționali din Est, inclusiv în cadrul CSI.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, deputații germani au subliniat că Germania urmărește cu interes evoluțiile din Republica Moldova și din regiune. Parlamentarii au declarat că Bundestagul german va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile de modernizare și de integrare europeană a țării noastre.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus