Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2014

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland

Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale, sprijinul american în efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană și evoluțiile regionale.
 
Premierul a menționat că vizita Victoriei Nuland se înscrie perfect în Dialogul Strategic dintre SUA și Republica Moldova, pe care l-a lansat la începutul lunii martie, la Washington, împreună cu Secretarul de Stat american, John Kerry.
 
Iurie Leancă a subliniat rolul parteneriatului moldo-american în dezvoltarea Republicii Moldova, menționând și recenta vizită a Ambasadorul Carlos Pascual, coordonator pentru securitate energetică a Departamentului de Stat SUA, sectorul energetic fiind unul dintre elementele-cheie ale Dialogului Strategic.
 
Părțile au abordat și aspecte ce vizează asistența din partea Guvernului american de care urmează să beneficieze țara noastră pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparentă și mai eficientă.   

Potrivit unui comunicat difuzat de guvern, la întrevedere au luat parte viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean. 

Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost însoțită de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, directorul pentru politici, planificare şi parteneriat în cadrul Comandamentului Forţelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee, și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H.Moser.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus