Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-28/directorul-agen-iei-pentru-protec-ia-consumatorilor-alexandru-cuzimuc-a-fost-demis-din-func-ie-34139.html
Data: Mar 28, 2014 (22:13)

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Alexandru Cuzimuc, a fost demis din funcție

Decizia a fost recomandată de către o comisie disciplinară convocată la sesizarea Secției audit intern a Ministerului Economiei în legătură cu comiterea multiplelor încălcări în procedurile de planificare, organizare și desfășurare a controalelor, încălcări în desfășurarea concursurilor de angajare și alte fapte care generează riscuri de comportament corupțional în rândul angajaților Agenției.

Potrivit Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr a menționat că, regretabil, directorul instituției nu a făcut față sarcinilor puse de Ministerul Economiei și nu a îndreptățit așteptările consumatorilor privind protecția intereselor legitime ale acestora. Este și o reacție la multiplele sesizări privind acte de corupție în cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor. Astfel, activitatea Agenției în formula actuală nu mai poate fi tolerată, a conchis Valeriu Lazăr.

Anterior, Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a cerut ca Agenția pentru Protecția Consumatorilor să fie supusă unei proceduri de restructurare. Astfel, în procesul de revizuire a competențelor APC se va ține cont de cele mai bune practici europene și de noile prevederi legale care conferă APC atribuții suplimentare de supraveghere a produselor cu impact energetic, a contractelor de credit pentru consumatori, etc.