Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.03.2014

Austria susține parcursul european al Republicii Moldova

Austria susține parcursul european al Republicii Moldova

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut joi, 27 martie 2014, o întrevedere cu Secretarul General al Ministerului Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Republicii Austria, Michael Linhart, în cadrul unei vizite de lucru la Viena. În timpul discuţiilor a fost realizat un schimb amplu de opinii privind dinamica relațiilor RM-UE, în special prin prisma agendei bilaterale moldo-austriace.

În context, viceministrul Iulian Groza a făcut referire la rezultatele recente și prioritățile de implementare a reformelor în R. Moldova, apreciind sprijinul constant al Austriei, acordat inclusiv  prin intermediul Programului de Cooperare în domeniul Dezvoltării al Guvernului austriac.

La rândul său, Secretarul General Michael Linhart a reiterat susţinerea plenară pentru priorităţile agendei de integrare europeană a ţării noastre, manifestând un interes deosebit pentru identificarea unei asistenţe suplimentare pentru realizarea reformei în sectorul justiţiei.

Oficialul austriac a confirmat sprijinul pentru grăbirea semnării Acordului de Asociere RM-UE, remarcând concluziile Consiliului European din 20-21 martie 2014. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea impulsionării schimburilor comercial-economice şi oportunitatea atragerii investiţiilor austriece în R. Moldova.

POtrivit MAEIE, Iulian Groza a avut o întrevedere cu Ambasadorul Haidemaria Gürer, Coordonatorul Naţional al președinției actuale a Austriei în cadrul Iniţiativei Central Europene (ICE). Interlocutorii au menţionat importanța valorificării rolului ICE ca o platformă politică valoroasă pentru promovarea cooperării regionale şi schimbului de experienţă privind integrarea europeană dintre statele ICE membre UE şi cele non-membre.

În marja vizitei, diplomatul moldovean a participat astăzi, 28 martie 2014, la o conferință internaţională dedicată viitorului Parteneriatului Estic, organizată de Fondul German Marshall.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus