Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-26/procesul-de-restructurare-a-sistemului-termoenergetic-din-chi-inau-va-fi-supravegheat-strict-de-catr-34087.html
Data: Mar 26, 2014 (17:05)

Procesul de restructurare a sistemului termoenergetic din Chișinău va fi supravegheat strict de către un grup de lucru condus de Ministerul Economiei

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a instituit luni un grup de lucru special care va asigura restructurarea complexului termoenergetic din municipiul Chișinău.

În termen de 3 zile, grupul de lucru va actualiza şi va prezenta pentru aprobare planul detaliat de acţiuni privind restructurarea complexului termoenergetic din mun. Chişinău, ţinând cont de derularea procedurii de faliment a SA „Termocom”.

Luni, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a convocat o primă ședință a Grupului de lucru, care se va reuni săptămânal, și a pus în sarcina acestuia monitorizarea procesului de alimentare a consumatorilor din mun. Chişinău cu energie termică şi apă caldă menajeră pe parcursul procedurii de reorganizare, precum și monitorizarea pregătirii întreprinderilor complexului termoenergetic din mun. Chişinău către sezonul de toamnă-iarnă 2014-2015.

„Chiar dacă avem în față o procedură foarte complexă din punct de vedere juridic, consumatorii din municipiul Chișinău nu trebuie să resimtă această reorganizare decât prin eficientizarea serviciilor de care beneficiază”, a declarat Valeriu Lazăr în cadrul ședinței. Vicepremierul a dat indicații întreprinderilor subordonate Ministerului Economiei, care fac parte din Consiliul creditorilor  fostului furnizor de agent termic din Chișinău, Termocom, să asigure integritatea patrimoniului întreprinderii și gestionarea transparentă a acestuia.

„Nici un capăt de ață să nu dispară de la fosta întreprindere Termocom în procesul de creare a SA Termoelectrica! Nu avem alt interes decât să ducem la bun sfârșit procesul de fuziune a întreprinderilor până la noul sezon de încălzire și să asigurăm funcționarea eficientă a întreprinderii pe viitor”, a subliniat Valeriu Lazăr.

Potrivit Ministerului Economiei, administratorul procedurii de lichidare a Termocom, Veaceslav Eni, a declarat că luni urma a fi semnat actul de predare-primire a activelor Termocom, următorii pași fiind inventarierea și  evaluarea acestora, precum și efectuarea unui audit al întreprinderii, inclusiv a corectitudinii tarifelor pentru consumatori.