Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-26/executivul-a-decis-alocarea-mijloacelor-financiare-pentru-familiile-din-climau-ii-de-jos-rama-i-fara-34085.html
Data: Mar 26, 2014 (17:01)

Executivul a decis alocarea mijloacelor financiare pentru familiile din Climăuții de Jos rămași fără case în urma alunecărilor de teren

Cabinetul de miniștri a aprobat o decizie privind alocarea mijloacelor financiare  în sumă de 380 de mii de lei Consiliului raionul Şoldăneşti pentru ajutorarea familiilor  din satul Climăuții de Jos, care locuiesc în zona periculoasă. Este vorba despre șapte gospodării ce au fost afectate de alunecări la începutul acestei luni.
 
Banii vor fi oferiți din fondul de rezervă al Guvernului.
 
Tot astăzi a fost aprobată o hotărâre privind alocarea mijloacelor financiare locuitorilor din raionul Briceni afectaţi de alunecări de teren. O comisie mixtă creată prin demersul Cancelariei de Stat din 31 martie 2011 a constatat că nouă case de locuit din satul Bălăsineşti au fost avariate, iar altă locuință era foarte aproape de muchia alunecării de teren. Totodată, în satul Beleavinţi sunt două case avariate. În plus, starea tehnică a patru locuințe din Bălăsineşti este critică. In aceste case locuiesc 17 persoane, inclusiv nouă copii.
 
Pentru a fi evitate pierderi de vieți omenești, Executivul a decis alocarea a 1140 mii de lei Consiliului raional Briceni, astfel încât să fie cumpărate locuinţe pentru 11 familii din localităţile Bălăsineşti şi Beleavinţi. Fiecărei familii îi revine în medie 100 de mii de lei, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.