Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
26.03.2014

A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenți din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel

A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenți din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel

Candidații vor fi selectați în baza dosarelor ce pot fi aplicate pe site-ul http://shebafellowship.com/md/oportunitate pentru un stagiu în Israel în domeniile: anestezie, cardiologie și terapie intensivă.

Medicii rezidenți vor obține un contract de până la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba. Proiectul va acoperi toate costurile de cazare și transport, plus un salariu lunar de trei mii de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă și să lucreze în instituțiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.
În plus, toți participanții vor face gratuit un curs de limba ebraica - noțiuni de bază, oferite de către Centrul Medical Sheba.

Stagiul este posibil la inițiativa Prim-ministrului Iurie Leancă, care luna trecută a avut la Chișinău o întrevedere cu Eli Davidai, sponsor al cursurilor de perfecționare de la Centrul Medical Sheba din orașul israelian Tel Hashomer.
http://www.gov.md/libview.php?l=ro&idc=436&id=7362

Centrul Medical Sheba este cea mai mare clinică medicală din Israel și Orientul Mijlociu și se află în top 10 cele mai bune spitale din lume.

Amintim că la inițiativa Prim-ministrului, la finele anului 2013, bursele medicilor rezidenți au ajuns la nivelul salariului de medic începător. În acest sens a fost aprobată o hotărâre de Guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus