Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2014

OSCE instruiește reprezentanți ai forțelor armate ale Moldovei în domeniul mânuirii și depozitării sigure a armelor de calibru mic și armamentului ușor

OSCE instruiește reprezentanți ai forțelor armate ale Moldovei în domeniul mânuirii și depozitării sigure a armelor de calibru mic și armamentului ușor

Astăzi, douăzeci și opt ofițeri ai forțelor armate ale Republicii Moldova au încheiat cu succes cursul de instruire în domeniul securității fizice și gestionării stocurilor de arme de calibru mic, armament ușor și muniție convențională, organizat cu susținerea OSCE cu ocazia introducerii în Moldova a noilor proceduri privind munițiile.

“Sunt convinsă că acest proiect va contribui la reducerea riscurilor pentru oamenii care locuiesc în apropierea depozitelor de muniții”, a declarat ambasadoarea Jennifer Brush, Șefa Misiunii OSCE în Moldova. “Prin micșorarea riscurilor de proliferare a munițiilor dorim să contribuim la securitatea și stabilitatea din întreaga regiune”.

Ofițerii care au participat la acest curs au aflat cum să mânuiască și să depoziteze armele de calibru mic și armamentul ușor în siguranță, în conformitate cu cele mai bune practici OSCE și internaționale. Ofițerii care au încheiat astăzi cursul vor putea  instrui alți specialiști din forțele armate ale Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și din alte instituții relevante, reproducând astfel experiența dobândită.

Cursul de instruire este planificat pentru trei ani în total. Primul modul din cadrul acestui proiect a fost implementat în perioada 5-20 martie 2014. În componența echipei multinaționale de instructori au fost specialiști din Austria, Canada, Suedia și Elveția.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus