Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2014

Martin Schulz: Cred că trebuie să semnăm cât mai repede acordurile de asociere cu Republica Moldova și Georgia

Martin Schulz: Cred că trebuie să semnăm cât mai repede acordurile de asociere cu Republica Moldova și Georgia

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat joi, la plecarea de la Consiliul European, că acordurile de asociere cu Republica Moldova și Georgia trebuie semnate cât mai repede.

Întrebat dacă susține demersul președintelui Traian Băsescu de a solicita în cadrul Consiliului European ca acordurile de asociere cu R. Moldova și Georgia să fie semnate cu două luni mai devreme decât inițial, președintele PE a răspuns: "Cred că ar trebui să mergem cât mai repede posibil cu acordurile".

"Moldova este sigur o țară care trebuie ținută cât mai aproape de UE", a adăugat el.

Președintele român Traian Băsescu a declarat joi, la sosirea la Consiliul European de primăvară, că a solicitat la summitul PPE sprijin pentru ca semnarea Acordului de asociere și a Acordului de liber schimb cu Republica Moldova să fie devansată până la sfârșitul lunii iunie.

"La PPE am cerut sprijin ca semnarea Acordului de asociere și a Acordului de liber schimb să fie devansată, să vedem ce se va întâmpla în Consiliu. Adică până în iunie, până la sfârșitul lui iunie", a declarat Traian Băsescu.

"Am ridicat toate problemele acestea — și Ucraina, Transnistria, și Găgăuzia, și Republica Moldova la PPE", a mai spus președintele Băsescu. Șeful statului a precizat că va ridica aceste probleme și în Consiliul European, menționând că speră să aibă sprijin din partea liderilor europeni.

În prezent, semnarea Acordului de asociere și a componentei sale de liber schimb cu Republica Moldova și Georgia este programată să aibă loc până la sfârșitul lunii august, după ce aceste documente au fost parafate cu prilejul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus