Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.03.2014

La Chişinău au fost prezentate noi oportunităţi de acordare a granturilor mici pentru APL-uri

Noi oportunități de acordare a granturilor mici pentru autoritățile publice locale au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe, la Chișinău. Conferința cu tematica   „Oportunităţi de acordare a granturilor mici pentru APL din Republica Moldova" este organizată de Centrul de Informare pentru Autorităţilor Locale cu suportul USAID și Solidarity Fund Polonia și are drept scop informarea autorităţilor locale despre fondurile mai puțin cunoscute de care ar putea beneficia.

Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a subliniat, în deschiderea evenimentului,  importanța conferinței drept platformă de comunicare şi schimb de experienţă, soluţii inovatoare pentru dezvoltarea regională prin cooperarea intercomunitară, implicînd în acest proces autorităţile publice centrale, locale, societatea civilă şi donatorii.

"Actualmente, principalul obiectiv al Centrului este informarea autorităţilor locale despre fonduri mai puțin cunoscute de care ar putea beneficia, dar începînd cu această Conferință vreau să anunț cu mîndrie, că funcțiile Centrului cresc semnificativ și acesta va oferi și granturi. Sunt ferm convins că prin crearea Fondului Granturilor Mici în cadrul Centrului, va fi asigurată o platformă de comunicare între reprezentanții APL și partenerii de dezvoltare, precum și o sursă alternativă de finanțare. Îmi exprim gratitudinea față de partenerii de dezvoltare din Republica Polonă și USAID pentru susținerea și dezvoltarea activității Centrului de Informare, dar nu și în ultimul rînd dlui director Krzysztof Kolanowski, pentru implicare și devotament" a menționat ministrul, Marcel Răducan.

Amintim, Centrul de Informare pentru Autorităţilor Publice Locale a fost creat în baza unui Memorandum de Înţelegere între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia , semnat în iunie 2012, potrivit MDRC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus