Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.03.2014

La Chișinău și-a deschis lucrările cea de-a XIX ediție a Expoziţiei Internaţionale Specializate „MoldCONSTRUCT"

La Chișinău și-a deschis lucrările cea de-a XIX  ediție a Expoziţiei Internaţionale  Specializate „MoldCONSTRUCT

Anatolie Zolotcov, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a subliniat că pe parcursul anilor expoziția a contribuit substanţial la extinderea colaborării economice și sociale a țării noastre cu alte state, precum și la un schimb eficient de bune practici în domeniul construcțiilor și a materialelor de construcție. De asemenea, viceministrul Zolotcov a comunicat că în anul 2013, investițiile în construcții au crescut cu circa 2,3 %, comparativ cu anul precedent, constituind circa 18,5 miliarde lei.

"Experiența anilor precedenţi demonstrează că vizitatorii sunt interesaţi de construcţia de locuinţe. Menţionăm că, Ministerul întreprinde acţiuni atît pentru finalizarea construcţiei blocurilor locative din Republică cît şi în vederea asigurării accesului la locuinţă a categoriilor de persoane social vulnerabile prin continuarea fazei II a Proiectului Locuinţe sociale, construcţia locuinţelor sociale din sursele bugetului de stat, din creditele oferite de la donatorii străini şi a locuinţelor obţinute prin credite ipotecare la condiţii avantajoase. De asemenea, Ministerul şi-a focusat activităţile şi asupra problemelor de eficienţă energetică şi reabilitare a clădirilor, inclusiv a locuinţelor. În acest sens, în anul 2014 vor fi reabilitate cladirile mai multor şcoli din țară." a menționat Anatolie Zolotcov. 

Menționăm, în cadrul evenimentului MDRC va organiza 2 seminare cu tematica eficienţa energetică a clădirilor și noilor maşini şi mecanisme atît pentru sectorul construcţiilor cît şi sectorul gospodăriei comunale. Pe parcursul seminarelor vor fi prezentate prevederile proiectului de lege privind eficienţa energetică a clădirilor; analiza comparativă a cadrului juridic de funcţionare a sistemului de auditare energetică şi performanţei energetice a clădirilor; studiul comparativ al bazei normative privind eficienţa energetică în clădiri; Programul MOREEFF- investiţii rentabile în eficienţa energetică a locuinţelor; materiale termoizolante pentru eficienţa energetică a clădirilor.

Totodată, amintim, MDRC participă, tradițional, la edițiile  expoziţiei „Moldconstruct" pentru a promova tehnologiile moderne în domeniul construcţiilor, standardele şi normativele în domeniu, inclusiv materialele de construcţie.

Potrivit MDRC, expoziția își va desfășura lucrările în perioada 20 - 23 martie 2014 și va întruni  peste 150 companii din  mai multe țări care își vor prezenta tehnologiile şi echipamentele moderne pentru construcţii, utilajele și instrumentele,  precum și realizările obținute în domeniul construcțiilor. Evenimentul constituie o oportunitate pentru stabilirea a noi parteneriate cu potențiali investitori străini.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus