Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.03.2014

A început procedura de lichidare a SA Termocom

A început procedura de lichidare a SA Termocom

Potrivit deciziei Curții de Apel Chișinău din 18 martie curent, în funcţia de lichidator al SA „Termocom” a fost desemnat Î.I. „Eni Veaceslav”, care a exercitat anterior atribuţiile de administrator al procedurii planului. Lichidatorul urmează să preia astăzi funcţia de administrare şi gestionare a întreprinderii, iar organele de conducere – înlăturate şi destituite din funcţiile deţinute.

De asemenea, a fost instituit Comitetul creditorilor din 5 reprezentanţi ai creditorilor cu cele mai mari ca valoare creanţe, după cum urmează: SA „CET-1”, SA „CET-2”, SA „Moldovagaz”, SRL „Chişinău-gaz” şi ÎS „Moldtranselectro”, care va asista lichidatorul în procesul de derulare a falimentului.

În cadrul procedurii falimentului SA „Termocom” vor fi asigurate condiţiile necesare pentru realizarea prevederilor Conceptului de restructurare corporativă, instituţională şi financiară a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din mun. Chişinău.

Procedura de faliment reprezintă o etapă care va asigura continuitatea procesului de fuzionare a SA „Termocom” cu SA „CET-1”, SA „CET-2” şi crearea unei noi întreprinderi SA „Termoelectrica”.

În acest context, informăm că toţi angajaţii vor continua să-şi exercite atribuţiile de serviciu, conform competenţelor, urmând să se asigure buna desfăşurare a tuturor activităţilor de pregătire a infrastructurii termoenergetice  către următorul sezon de încălzire 2014 – 2015.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus