Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
19.03.2014

Copiii cu vârsta de până la 12 ani vor beneficia de asistență stomatologică gratuită în volum deplin din contul asigurării medicale obligatorii

Copiii cu vârsta de până la 12 ani vor beneficia de asistență stomatologică gratuită în volum deplin din contul asigurării medicale obligatorii

Guvernul a dat aviz pozitiv pentru modificarea articolului 20 din Legea cu privire la ocrotirea sănătății. Amendamentul își propune să contribuie la evitarea afecțiunilor și consecinței acestora asupra sănătății copiilor și a femeilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Prin includerea acestei proceduri în lista asigurării medicale gratuite, femeile care au suferit o mastectomie vor avea posibilitatea să se reintegreze în societate și să revină la modul de viață activ pe care l-au avut înainte de intervenție. Aplicarea acestei prevederi nu va avea impact major asupra fondurilor, deoarece mecanismul în domeniul asigurărilor obligatorii de asistență medicală este deja stabilit.

Cea mai frecventă cauză în rândul femeilor diagnosticate cu cancer o constituie cancerul mamar. Conform datelor statistice, în Republica Moldova se află la evidență peste 9000 de paciente cu această maladie. Anual sunt depistate 900 de femei cu neoplasme la sân. Aproximativ 600 dintre acestea suportă mastectomie, tratament chirurgical cu impact psihologic negativ asupra stării de spirit a femeii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus