Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-17/viceministrul-afacerilor-externe-shi-integrarii-europene-iulian-groza-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-33985.html
Data: Mar 17, 2014 (18:35)

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi, 17 martie 2014, o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, care se află în prima sa vizită de lucru în R. Moldova.

În cadrul discuţiilor au fost abordate mai multe subiecte privind situaţia şi evoluţiile din spaţiul mediatic al R. Moldova. O atenţie sporită a fost acordată eforturilor autorităţilor de la Chişinău de consolidare a unui mediu favorabil pentru asigurarea dreptului la libera exprimare şi accesul la informaţie, precum şi progreselor înregistrate în îmbunătăţirea cadrului normativ existent în domeniul  protecţiei libertăţii presei şi drepturilor jurnaliştilor.

În context, au fost menţionate Legea cu privire la libertatea de exprimare şi Legea cu privire la deetatizarea publicaţiilor periodice publice, precum şi promovarea serviciilor de E-Guvernare, care demonstrează respectarea angajamentelor asumate de R. Moldova la nivel internaţional. De asemenea, apariția în ultimii ani a mai multor instituţii media a suplinit vacuumul informaţional existent şi a contribuit la dezvoltarea pluralismului de opinii.

În aceeaşi ordine de idei, viceministrul Iulian Groza a adus mulţumiri pentru asistenţa oferită de către OSCE reformării radiodifuzorului public Companiei „Teleradio-Moldova” şi procesului de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la cea digitală.

La rândul său, reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic, a exprimat disponibilitatea organizaţiei de a sprijini în continuare iniţiativele de sporire a transparenţei în spaţiul mediatic al R. Moldova.

Potrivit MAEIE, R. Moldova se află pe locul doi la capitolul libertatea presei printre ţările Parteneriatului Estic, iar în februarie 2014 ţara noastră a devenit membru al Coaliţiei privind Libertatea în Spaţiul Virtual.