Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2014

SUA: Barack Obama a decis sancțiuni împotriva a 11 oficiali ruși și ucraineni

SUA: Barack Obama a decis sancțiuni împotriva a 11 oficiali ruși și ucraineni

Președintele Obama a emis astăzi un nou ordin executiv (O.E.) de urgență națională privind Ucraina, care constată faptul că acțiunile și politicile guvernului rus cu privire la Ucraina, inclusiv trimiterea forțelor militare ruse în regiunea Crimeea din Ucraina, subminează procesele și instituțiile democratice din Ucraina, amenință pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitate și integritatea ei teritorială și contribuie la însușirea ilegală a bunurilor sale, a anunțat luni Ambasada Statelor Unite de la Chișinău.

Această nouă autoritate se extinde asupra O.E. 13660, pe care președintele l-a semnat în urmă cu mai puțin de două săptămâni, prin care autorizează Secretarul Trezoreriei, în consultanță cu Secretarul de Stat, să impună sancțiuni asupra funcționarilor menționați ai guvernul rus, oricărei persoane sau entități care își desfășoară activitatea în industria de armament din Rusia, precum și oricărei persoane sau entități desemnate care acționează în numele său care furnizează sprijin material sau de altă natură oricărui oficial guvernamental rus de rang înalt. Am modelat aceste sancțiuni pentru a le impune persoanelor menționate, care exercită influență în guvernul rus și cei responsabili de deteriorarea situației din Ucraina. Suntem pregătiți să utilizăm aceste autorizări într-o manieră directă și orientată conform decurgerii evenimentelor.

Ca răspuns la acțiunile guvernului rus, care contribuie la criza din Ucraina, acest nou O.E. include șapte oficiali guvernamentali ruși, care sunt sancționați. Aceste persoane sunt Vladislav Surkov, Serghei Glazyev , Leonid Slutsky, Andrei Klishas , Valentina Matviyenko, Dmitri Rogozin și Yelena Mizulina.

Statele Unite ale Americii, de asemenea, vor căuta să tragă la răspundere persoanele care folosesc resursele sau influența lor pentru a sprijini sau acționa în numele înalților oficiali guvernamentali ruși. Noi recunoaștem că conducerea Rusiei are o susținere semnificativă de la, și acționează prin, persoane care nu au vre-un post oficial. Obiectivul nostru actual este de a identifica aceste persoane și bunurile lor personale, dar nu companiile pe care ei le-ar putea gestiona în numele statului rus.

Adițional la noul O.E., Departamentul Trezoreriei a impus astăzi sancțiuni asupra altor patru persoane în conformitate cu O.E. 13660, emis la 6 martie, pentru acțiunile sau politicile lor care amenință pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea sau integritatea teritorială a Ucrainei și subminează Guvernul Ucrainei. Ei sunt liderii separatiști din Crimeea Serghei Aksyonov și Vladimir Konstantinov; fostul șef al cabinetului președinției ucrainene Viktor Medvedchuk și fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici.

Acțiunile de astăzi trimit un mesaj puternic către guvernul rus că există consecințe pentru acțiunile lor care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv acțiunile lor de susținere a referendumului ilegal pentru separarea Crimeii. Statele Unite ale Americii, împreună cu partenerii internaționali, vor continua să fie alături de guvernul ucrainean pentru a asigura că sunt impuse sancțiuni separatiștilor din Crimeea și susținătorilor lor din Rusia. Acțiunile de azi de asemenea servesc drept o notificare Rusiei că dacă nu-și respectă obligațiile sale internaționale și nu-și întorc forțele militare la bazele lor de origine și nu respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, Statele Unite sunt pregătite să ia măsuri adiționale pentru a impune sancțiuni politice și economice suplimentare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus