Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-17/deputat-din-rada-suprema-a-ucrainei-catre-iurie-leanca-vizita-dumneavoastra-la-kiev-este-o-expresie--33978.html
Data: Mar 17, 2014 (18:08)

Deputat din Rada Supremă a Ucrainei către Iurie Leancă: „Vizita Dumneavoastră la Kiev este o expresie a solidarităţii Republicii Moldova cu Ucraina”

Declaraţia a fost facută de deputatul ucrainean Piotr Poroşenko la întrevederea cu Prim-ministrul Iurie Leancă. Părţile au vorbit despre cooperarea bilaterală, evoluţiile din regiune şi aspiraţiile europene ale celor două ţări, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Premierul moldovean a spus că ţara noastră apreciază înalt poziţia conducerii din Kiev de a rezolva pe cale paşnică problema apărută în legătură cu peninsula Crimeea.

Piotr Poroşenko a spus că Ucraina apreciază susţinerea din partea Chişinăului.

„Simţim permanent susţinerea Republicii Moldova şi ne dorim să depăşim această situaţie de criză. Apreciem vizita Dumneavoastră la Kiev drept o expresie a solidarităţii Republicii Moldova cu Ucraina. Sunteţi prietenii noştri adevăraţi”, a declarat Piotr Poroşenko.

Părţile s-au arătat interesate în continuarea dialogului politic, la toate nivelurile, si impulsionarea cooperării în domeniile economic şi energetic.

În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Iurie Leancă este însoţit de vicepremierul şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, reprezentanţi ai Ministerului de Externe şi ai Cabinetului Prim-ministrului.