Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-16/washingtonul-respinge-rezultatul-referendumului-care-a-avut-loc-in-crimeea-33971.html
Data: Mar 16, 2014 (19:34)

Washingtonul respinge rezultatul referendumului care a avut loc în Crimeea

Statele Unite ale Americii "resping" referendumul care s-a desfășurat duminică în Crimeea privind posibila alipire a acesteia la Rusia, un scrutin "contrar legii fudamentale ucrainene" organizat "sub amenințarea violențelor" din partea Rusiei, potrivit Casei Albe, citată de AFP și Reuters.

"Actele Rusiei sunt periculoase și destabilizatoare", a adăugat purtătorul de cuvânt al executivului american Jay Carney într-un comunicat. "Consiliul de Securitate a recunoscut această stare de fapt ieri într-o rezoluție căreia numai Rusia i s-a opus", a afirmat el.

Birourile de vot au fost închise duminică la ora 18.00 GMT în Crimeea în cadrul referendumului organizat pentru a determina viitorul acestei republici autonome din Ucraina. Potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne, 93% din alegători au votat pentru anexarea la Rusia, scrie Agerpres.