Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.03.2014

Iurie Leancă salută decizia Consiliului Uniunii Europene privind anularea vizelor de călătorie

Iurie Leancă salută decizia Consiliului Uniunii Europene privind anularea vizelor de călătorie

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că decizia de astăzi a Consiliului Uniunii Europene, luată la nivelul miniştrilor de transport ai statelor membre UE, că aceasta pune punctul pe "i" pe tot ce înseamnă liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii din Republica Moldova.

În cadrul unui briefing susţinut împreună cu Prim-ministrul României, Victor Ponta, şeful Executivului de la Chişinău a afirmat că "nu este întâmplătoare această coincidenţă, fiindcă, într-adevăr, rolul Bucureştiului, al Prim-ministrului, ministrului Corlăţean, al Preşedintelui Băsescu, în a ne ajuta să realizăm acest obiectiv, este unul foarte şi foarte mare. Şi sigur că vom conta şi mai departe pe acest sprijin şi pe acest dialog extrem de important ca să ajungem acolo unde ne dorim: ţară candidat în prima instanţă şi, aşa cum am convenit, atunci când România va deţine preşedinţia UE, Moldova să poată ajunge ţară membră a Uniunii Europene".

După decizia de astăzi a miniştrilor UE, urmează procedura de co-semnare de către Preşedinţii Consiliului UE şi a Parlamentului European, şi remiterea acesteia spre publicare în Jurnalul Oficial al UE. Decizia va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea în Monitorul Oficial al Uniunii Europene.

Cetăţenii moldoveni, deţinători ai paşaportului biometric, se vor putea deplasa în spaţiul Schengen fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile, pe parcursul a 6 luni, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus