Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-14/ambasadorul-andrei-popov-a-inm-nat-scrisorile-de-acreditare-preshedintelui-slovaciei-ivan-gasparovi-33955.html
Data: Mar 14, 2014 (17:45)

Ambasadorul Andrei Popov a înmânat scrisorile de acreditare preşedintelui Slovaciei, Ivan Gasparovič

Ambasadorul R. Moldova în Slovacia, cu reședința la Viena, Andrei Popov, a înmânat, la data de 13 martie 2014, scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Slovace, Ivan Gasparovič.

Cu acest prilej, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind diverse aspecte ale relațiilor moldo-slovace, salutând intensificarea dialogului bilateral și aprofundarea cooperării dintre cele două state.

În context, Ambasadorul Andrei Popov a exprimat apreciere pentru sprijinul valoros acordat de către Slovacia țării noastre în procesul de integrare europeană, informând despre stadiul actual de implementare a reformelor în R. Moldova.

La rândul său, Președintele Slovaciei a reiterat susținerea plenară din partea ţării sale a priorităților de pe agenda europeană a R. Moldova, inclusiv semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere și liberalizarea regimului de vize.

În aceeaşi ordine de idei, liderul slovac a menţionat că, este important ca cetățenii R. Moldova să simtă cât mai multe beneficiile concrete de pe urma procesului de integrare europeană, avansarea spre UE fiind o cale sigură de modernizare a țării și creștere a bunăstării populației. De asemenea, a fost subliniat faptul că, crearea Zonei de Comerț Liber cu UE va spori atractivitatea R. Moldova pentru investitorii străini și va impulsiona cooperarea comercial-economică dintre R. Moldova și Slovacia.

Potrivit MAEIE, Ambasadorul Andrei Popov a exprimat gratitudinea pentru decizia Slovaciei de a include R. Moldova, pentru următorii cinci ani, pe lista primelor trei ţări beneficiare de asistenţă pentru dezvoltare. Președintele Slovaciei a precizat că această decizie, precum și recenta deschidere a Ambasadei slovace la Chișinău, reflectă prioritatea politică și angajamentul special al țării sale pentru R. Moldova.