Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-13/r-moldova-a-fost-invitata-sa-devina-membru-cu-drepturi-depline-al-consiliului-executiv-al-comunitatz-33932.html
Data: Mar 13, 2014 (18:18)

R. Moldova a fost invitată să devină membru cu drepturi depline al Consiliului Executiv al Comunităţii Democraţiilor

În perioada 10 – 13 martie 2014, la Geneva, Elveţia, a avut loc reuniunea a XII-a a Consiliului Executiv al Comunităţii Democraţiilor (CoD), la care a participat şi delegaţia Republicii Moldova, condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

În discursul său, diplomatul moldovean a reliefat importanţa pe care a atribuit-o Guvernul R. Moldova Echipei de lucru pentru Moldova (Task Force). Participarea la Programul Parteneriatului Provocărilor Democraţiei i-a oferit ţării noastre oportunitatea de a continua calea spre o societate democratică care îmbrăţişează pe deplin valorile europene.

Acest program, iniţiat de către Guvernul Statelor Unite şi Republicii Polonia, împreună cu alte state, s-a dovedit a fi un sprijin valoros pentru avansarea reformelor în procesul de integrare europeană a R. Moldova, pe dimensiunea reformării sistemului de justiţie, consolidării politicilor migraţionale, asigurării bunei guvernări prin descentralizare şi programul e-guvernare.

Viceministrul Tudor Ulianovschi a subliniat că, îndeplinirea cu succes a Programului Parteneriatului Provocărilor Democraţiei a marcat trecerea ţării noastre din categoria ţărilor beneficiare de asistenţă în cea de contribuitori şi furnizori de experienţă pentru alte state care urmează să fie implicate în programele oferite de Comunitatea Democraţiilor.

Potrivit MAEIE, R. Moldova îşi va putea împărtăşi experienţa sa pozitivă în cadrul Grupului Educaţiei pentru Democraţie şi a Grupului regional privind  politicile migraţionale. Totodată, ţara noastră a fost invitată să facă parte din Consiliul Executiv al Comunităţii Democraţiilor.