Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.03.2014

Procuratura Militară Chişinău investighează cazul soldatului accidentat cu arma din dotare

Procuratura Militară Chişinău investighează cazul produs în această noapte, cînd un militar al Batalionului 3 al Forţelor de Menţinere a Păcii, dislocat în satul Coşniţa, Dubăsari s-a accidentat cu arma din dotare.

Din datele preliminare acumulate de procurorii militari, soldatul a intrat ieri în serviciu de gardă, în calitate de santinelă, fiind dotat cu pistol mitraliară de tip AK-74 şi 2 încărcătoare cu 60 cartuşe de calibru 5,45 mm, din care 2 de manevră iar 58 de luptă.
Pe 13 martie, în jurul orei 01.45 la postul unde victima îşi exercita serviciul de santinelă pentru paza depozitului de armament şi muniţii, au fost auzite împuşcături. Efectivul serviciului pe unitate s-a deplasat la locul incidentului, unde a fost depistată victima cu plăgi prin armă de foc în regiunea toracelui şi a capului.

Imediat au fost întreprinse măsuri pentru acordarea primului ajutor şi transportarea militarului la Spitalul de Urgenţă, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit procurorilor militari, soldatul are 24  de ani, a fost încorporat în serviciul militar prin contract, în Armata Naţională, în martie 2013, iar din iunie acelaşi an, exercită serviciul militar în Batalionul 3 Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii, dislocat în satul Coşniţa, Dubăsari.

Investigaţiile au fost dispuse Procuraturii Militare Chişinău, care a declanşat o cauză penală pe faptul încălcării regulilor statutare cu privire la serviciul de gardă, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus