Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.03.2014

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu Secretarul general adjunct al Consiliului Europei

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu Secretarul general adjunct al Consiliului Europei

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, s-a întâlnit astăzi cu Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, care se află la Chișinău, într-o vizită de lucru de două zile. În cadrul întrevederii, oficialul european a vorbit despre prioritățile de cooperare ale Consiliului Europei cu Republica Moldova și a prezentat  „Planul de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova”, elaborat în 2013.

Potrivit Secretarului general adjunct al Consiliului Europei, Planul de acțiuni conține capitole care se referă strict la reforma justiției, la respectarea drepturilor omului, dar și la lupta cu corupția. ”Ați făcut pași importanți în reformarea domeniului justiției. Strategia de reformare a sectorului justiției este un lucru foarte bun, dar dificil de implementat. Prin acest Plan vrem să vă ajutăm să accelerați implementarea acțiunilor prevăzute în această Strategie”, a spus Gabriella Battaini-Dragoni.
 
Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a mulțumit reprezentanților Consiliului Europei pentru că susțin reformele inițiate în Republica Moldova, în special cele din domeniul justiție. ”Ne exprimăm gratitudinea față de Consiliul Europei și ne bucurăm că s-a luat în considerare și părerea noastră la elaborarea Planului de acțiuni. Cred că acest document ne va ajuta la fortificarea eforturilor și la accelerarea reformei justiției”, a mai adăugat ministrul Justiției.

În cadrul discuțiilor, ministrul Oleg Efrim s-a referit și la transformările pozitive care au avut loc în domeniul justiției. ”La sfârșitul anului trecut Parlamentul a votat pachetul de legi anti-corupție, prin care intenționăm să responsabilizăm magistrații, am majorat salariile judecătorilor. În ultimii trei ani, un sfert dintre magistrați au fost schimbați. Transformările în justiție au loc mai rapid decât percep oamenii acest lucru. Este nevoie de timp pentru a schimba mentalitatea și atitudinea față de sistemul judecătoresc”, a precizat ministrul Justiției, Oleg Efrim.

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei a venit la Chișinău la invitaţia Guvernului Republicii Moldova și urmează să aibă întrevederi și cu alți oficiali de la noi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus