Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-13/inspec-ia-de-stat-in-construc-ii-a-ini-iat-verificarea-sta-iilor-de-preparare-a-amestecului-de-beton-33922.html
Data: Mar 13, 2014 (11:41)

Inspecția de Stat în Construcții a inițiat verificarea stațiilor de preparare a amestecului de beton și mortar pentru lucrările de construcții.

Scopul inspectorilor ISC este de a verifica respectarea legislației în vigoare și a documentelor normativ-tehnice, inclusiv a sistemului de management al calității și utilizarea materiei prime la stațiile de preparare a amestecului de beton și mortar bazat pe ciment.  

Vasile Radu șeful Inspecției de Stat în Construcții (ISC) a comunicat că pentru a determina respectarea cerințelor de standard vor fi preluate probe și verificate în laboratorul de încercări acreditat. De asemenea, șeful ISC a menționat că în controalele de specialitate vor fi antrenați 12 inspectori, iar în cazul cînd aceștia vor depista neconformități vor întreprinde acțiuni conform legislației în vigoare.

Conform art. 177 p. f din Codul Contravențional al RM, încălcarea legislației și documentelor normative în construcții, prin includerea în proiect sau utilizarea unor produse necertificate sau a unor produse pentru care nu există agremente tehnice la lucrările la care trebuie să se asigure nivelul de calitate corespunzător exigenţelor esenţiale, se pedepsește cu amendă în mărime de pînă la 8 000 lei cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an, anunță Serviciul de presa MDRC.