Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.03.2014

Vasile Botnari optează pentru urgentarea reformei la Calea Ferată a Moldovei

Vasile Botnari optează pentru urgentarea reformei la Calea Ferată a Moldovei

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a solicitat, în cadrul unei şedinţe de lucru cu conducerea ÎS „Calea Ferată a Moldovei” şi reprezentanţii sindicatelor din domeniu, urgentarea implementării Planului de modernizare al întreprinderii, pentru ca efectele reformei să se facă simţite cât mai rapid. 

„Reforma se va face cu scopul optimizării cheltuielilor și creării de noi oportunități de dezvoltare. În urma etapelor de reorganizare după modelul întreprinderilor similare din multe state europene, fiecare unitate va fi responsabilă pe anumite domenii, fiind concentrată anume pe dezvoltarea acestui sector. Astfel, va fi posibilă dezvoltarea calitativă a CFM”, a declarat Vasile Botnari, care a subliniat că, în paralel, se vor întreprinde acţiuni şi pentru modernizarea întreprinderii. Vasile Botnari a menţionat că, astăzi, cu regret, întreprinderea este ineficientă, din cauza modelului de administrare învechit, dar şi persistării de ani de zile a schemelor de fraude şi furt pe interior, potrivit Serviciului de presă al MTID. 

„Am iniţiat o evaluare a situației în domeniul feroviar, inclusiv o inventariere deplină a activelor şi bunurilor CFM. Anual, întreprinderea înregistrează pierderi de cca 30-40 milioane de lei doar în urma furtului de combustibil.  Conducerea CFM trebuie să întreprindă acţiuni mai hotărâte pentru a rupe orice scheme ilegale, iar persoanele suspectate în acte de corupţie urmează să  fie sancţionate în conformitate cu normele legale existente, inclusiv până la suspendate din funcţii”, a afirmat ministru Transporturilor în discuţia cu angajaţii şi managementul FCM. „Vă încurajez să aveți încredere că greutățile cu care vă confruntăm pot fi depășite. Odată cu optimizarea cheltuielilor va fi posibilă şi majorarea salariilor angajaţilor CFM, care vor fi remuneraţi în baza performanţelor înregistrate. Însă este important ca fiecare angajat al întreprinderii să fie mai conştient şi să contribuie la implementarea Planului de modernizare iniţiat”, a conchis Vasile Botnari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus